Underbara älskade Princess

Tänkte att det nu faktiskt var hög tid för oss att presentera vår senaste stjärna i stallet – Farceur´s Princess.

Princess 13_maj_2008Allt började 2005 med en resa där jag, Anne, och Ingela Isetoft på Icemorgans åkte iväg i två veckor till USA. Våra fantastiska ”reseledare” Nancy Savage och Carole Mercer hade anordnat en otrolig resa med många fina gårdsbesök (För att ge ett exempel fick både Ingela och jag provrida Santa Fe Renegade 🙂 ).
Nancy har släpet med bakom bilen (Monstertrucken!) när hon hämtar oss för hon ska hämta en häst på en av gårdarna vi ska besöka på vägen till hennes gård. Efter någon dag kommer vi fram till gården och där i en hage står Princess. Nyfiken, massor av attityd och energi stod hon där och var vacker som en dag. Det var första gången jag såg princess och ja, jag blev kär! Och ännu mer kär blev jag när hon sen travade iväg med otroligt luftiga, bäriga rörelser som gav en hint om hur fantastiskt härlig den där hästen skulle bli att få rida.
Princess hos IcemorgansFör att göra en lång historia lite kortare så hamnade Princess hos Icemorgans något år senare, hon var då även dräktig med Farceur´s Falcon. Tyvärr hann Princess bara vara här i några veckor innan hon skadar sig allvarligt i hagen. Vad som exakt hade hänt går inte veta men troligen hade hon trampat ner på någon vass sten som skar djupt in i karleden på höger bakben. Ingela satsade mycket tid och energi på operationer och lång eftervård i hopp om att Princess skull få leva kvar. Otroligt nog behöll Princess dräktigheten genom allt detta och efter lång konvalescens och rehabilitering föddes ett kolsvart hingstföl på Icemorgans. Skadan har tyvärr gjort att Princess inte går att rida men som det är nu så håller benet bra för henne att klara av att vara dräktig och leva ett normalt hästliv. Hon är inte halt men man kan ana en lätt rörelsestörning i ökad trav.

Princess + stoföl 2012När Ingela sen skulle minska ner på sitt hästbestånd så hamnade Princess hos Anna Wegestål på LyngbyMorgans. Där fick hon ett otroligt fint stoföl efter Escanias Pharazon och Anna betäckte henne sen igen med Idets hingst Amberfields Dun Heartbreakin´. När jag sen fick se henne igen i somras hos Anna väcktes all den där kärleken jag känt till denna fuxmadam!
Ända sen jag såg henne i USA har det alltid på något sätt känts som om hon var menad att finnas i Stall Idet. Nu äntligen så gör hon också det! Vägen dit var lite krokig men till slut så har Stall Idet sin alldeles egna fux som vi saknat, och inte vilket fux som helst heller 🙂
Princess och Anne 2012Målet med Princess nu är att hon ska i lugn och ro få bo in sig i sin nya miljö och med sina nya kamrater. Fram till sommaren ska hon få hjärngympa i form av trail in hand och eventuellt se om hennes bakben klarar av lite lättare tömkörning. Jag håller redan på och tittar över hingstalternativen för sommaren och har två starka kandidater i åtanke. Det fölet som Princess bär på nu är LyngbyMorgans och kommer flytta ner till skåne direkt efter avvänjning.

Så TACK Ingela på Icemorgans som  tog in denna pärla till Sverige och TACK till Anna på LyngbyMorgans för att vi fick köpa denna fina fux!

 

This entry was posted in Hästarna. Bookmark the permalink.