Föreningsmöte SMHF

Nu har jag varit iväg på föreningsmöte hela helgen. Det har varit informativt, fullt av diskussioner  och som alltid med dessa morganmänniskor otroligt mycket skratt!

Det var mycket som stod på schemat och som diskuterades. SMHF har bland annat blivit kontaktade att delta i ett forskningsprojekt gällande gångarter. Forskarna vid SLU har nu hittat genen som ger de extra gångarterna hos islandshästen och det finns stor misstanke om att samma gen även ger dem hos Morganhästarna. 35 Morganhästar kommer att testas vid SLU för att se om de kan hitta samma samband mellan gen och gångarter. Mer information kommer komma inom kort på SMHF´s hemsida och FBsida. Men för den som är nyfiken på genen tills dess kan denna sida vara intressant
http://www.capiletgenetics.com/sv/islandshaestar

Nästa år kommer SMHF att fira 30års jubileum. Detta innebär att planeringen inför rikset håller på för fullt då det är tänkt att få till ett schema fullspäckat av roliga tävlingar, aktiviteter och uppvisningar. Om allt går som det ska så kommer det gå av stapeln den 1-4 augusti 2013 på Isaksbo Gård i Avesta.

Avelsorganisationsfrågan är tyvärr inte löst än men vi hoppas på besked inom kort på ansökan som ligger inne hos jordbruksverket.

En liten nyhet o hästarna där hemma är att utbrytarkungen äntligen håller sig på sin plats hela nätterna igenom. Allt som behövdes var lite mer sysselsättning och bättre fasthållningsredskap 🙂

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.