Mer ridning

Igår blev det mer ridning för träningshästarna här. Alla hästarna rids i saddleseat när de rids och variation från det uppsuttet är ungefär 0. Inga annorlunda vägar eller annat jobb utan är skritt, trav och galopp längst väggen. I skritt byter de varv utåt väggen och i trav över diagonalen. Thats it.

Deras tränare Jane kom igår em. Hon tränar alla privatryttare som behöver utvecklas på lektionshästarna medan Mike och Dwayne tränar dem när de rider sina showhästar. Vanessa fick rida en lektion för Jane igår vilket gick mycket bra.

Varje dag (flera gånger per dag) så vattnar de stallgången med parfymerat vatten så stallet ska lukta gott. Och med gott menar vi lite mer än i en kicks-affär.

Fick även träffa både deras hovslagare och veterinär igår. Snacket har tydligen varit stort om alla våra regler i Sverige då det är det första de tar upp. Jag finner det både intressant och frustrerande att de inte ser problemet i att ha saker så här fritt för egen bedömning.

På kvällen kom ägaren till en av de stora hingstarna här på gården. Vi blev bjudna på en fantastisk middag som Mike gjort. Brukar inte ta matfoton men här får ni några 🙂

Idag kommer flera ägare till hästarna här för lektioner och ridning. Hoppas kunna ta lite mer foton då 🙂

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.