fälttävlansdebut

Igår åkte jag och Vanessa till Mantorp för att titta på när Vilma och Tikkan (Amberfields wishful Thinking) gjorde sin fälttävlansdebut. Men jag måste även få kommentera lite om denna typ av tävling lite grann då varken jag eller Vanessa hade varit iväg på någon fälttävlan innan, så hade ingen aning om vad som väntade men blev otroligt positivt överraskade! Hela stämningen var helt enkelt mer lättsam än på någon annan tävling jag varit på och det märktes utan tvekan hur mycket mer miljötränade dessa hästar är.

När vi kom dit så var det dags för dressyren. Mitt på en åker stod det tre (!) dressyrbanor inramade mha dressyrstaket. Åkern var inte helt jämn och det var folk lite överallt samt att hästar red program oberoende av varandra på samtliga banor. Man fick inte rida in på banan innan start vilket innebar att du fick rida ett varv utanför banan innan, självklart gjordes detta även om någon red ett program i banan bredvid. Framridningen skedde på samma åker bland fälttävlanshinder som var pyntade med lite ditt och datt. På framridningen var det fritt fram för folk, hundar, barnvagnar etc etc. Jag som kom dit med en barnvagn som kan gnissla lite på ojämnt underlag tänkte att jag skulle få onda ögat både en och två gånger för att jag störde, men inte en enda person verkade reagera och kanske viktigare var att inte en enda häst verkade reagera!
Tikkan och Vilma red på 56% och det ska de vara nöjda med! Tikkan blev lite het inne på banan och t o m laddade lite på dressyrstaketet så Vilma redde ut det där riktigt bra.

Fortsättning följer…

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.