Äntligen är hon här!

Sudden&Stoföl 26/4I söndags kväll strax efter kl 21 så föddes det ett stort brunt sto här på gården 🙂 Allt gick bra och både mor (Idet´s Sudden Storm) och dotter är pigga. Självklart så önskar vi att vädret var lite bättre men det kommer nog så småningom och tills dess får de nöja sig med att gå ute bara kortare stunder.

Denna fölning har av flera skäl varit väldigt känslosam och är otroligt skönt att den är över och att allt hittills har gått bra. Stofölet är efter Idet´s Farmers Tribute (e: Hagas Farmer Boy u: Amberfields Wishful Thinking) som tyvärr inte finns med oss längre. Tribute, eller Tibbe som han kallades, var här förra året för att betäcka Sudden och tränas under tiden. Han ådrog sig en skada ovanför ena hoven och när den skulle kontrolleras och sys drabbades han av en otroligt ovanlig sövningskomplikation och var förlamad i bakbenen efter. Tyvärr fanns det inget att göra varvid han togs bort. Tibbe var en fantastisk häst och det var med stor sorg för alla inblandade som denna häst togs ifrån oss allt för tidigt.
Sudden&Stoföl 26/4 2Moderns Idet´s Sudden Storm (e: Rain storm shadow u: Näsuddens Peggy Sue) har också en lite oklar framtid och vi kommer börja utreda hennes rörelsestörning igen så fort fölet är stort nog att klara av att resa och vistas på klinik. Detta är mycket troligt hennes sista avkomma om inget mirakel sker i sommar.
Att Sudden sen har haft en problemfölning bakom sig med ett döfött föl samt att hon valde att gå över 3,5vecka gjorde inte denna fölning mindre nervös. Så nu ska här njutas och sovas gott ett tag 🙂

Namn är inte riktigt bestämt än så återkommer med det och såklart fler bilder.

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.