Pay and Jump

Igår var Dunny (Idet´s Dom Perignon) och Vanessa iväg på sin första Pay and jump. Det var lite nervöst inför första gången på ny plats borta och hoppa en bana med nya udda hinder. Vi hade lagt upp det så att vi skulle vara där i väldigt god tid och kunna rida fram länge så att Dunny skulle få chansen att bli av med massor med energi innan start. Vi hade inte långt att åka och skulle starta 60cm och en 70cm.

Dunny P&J 1Vädret var inte direkt med oss utan det var kallt, blåste is och regnade småspik vilket inte kändes helt optimalt för första tävlingen som självklart även var utomhus. När vi kom fram till platsen så började allt med att Dunny fick syn på en skäck som kom gåendes och Dunny blev inte riktigt den hästen som vi var vana vid att se. Han var inte hingstig men jisses vad han gick igång. Svansen i vädret, stora näsborrar och lyssningsfrekvensen gick ned ganska rejält. Vi började leda runt honom och det var nästan en period då vi kände att det kanske inte var någon bra idé detta med tävling. Vanessa hoppade upp och jag hade honom i kedja från backen och där landade han äntligen. Var som att han äntligen visste vad han skulle göra av all energi som han hade och laddat på. Han skötte sig sen super under hela framridningen, trots att vissa ekipage inte riktigt höll avstånd om vi uttrycker oss snällt. Väldigt fascinerande att ingen verkade ha koll på vad blå rosett betydde och gärna ställde sig precis framför och började göra annat från hästryggen.

Dunny P&J 2Så till själva hoppningen. I 60 cm började allt toppen. När de kom till hinder nr 3 och 4 som var en kombination på långsidan så fick Dunny syn på en stor vit häst på andra sidan staketet (Dunny älskar vita hästar!). Detta resulterade tyvärr i att han sprang bredvid hindret två gånger, men förutom det så var han helt felfri på banan och ingen bom i backen någon gång. I 70cm var Vanessa beredd och sa till honom vilket resulterade i 0fel och en clear round.

Så för att sammanfatta dagen och första starten borta så är vi jättenöjda med vår unga hormonstinna kille. Med mer rutin kommer detta bli toppen 🙂
Dunny P&J 3
Alla foton tagna av John Häll

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.