Peggy 26 år

Näsuddens Peggy Sue fyller i år 26 år och i 22 av dessa har hon varit i min ägo. Inte klokt vad tiden går och det är med lite ledsamt hjärta som jag inser att hennes tid med oss börjar ta slut. Så mycket galet som jag och denna häst har hittat på och hon har verkligen ställt upp på vad jag än har gjort (vilket var MYCKET!). Hon har lärt mig så otroligt mycket och är grunden till hela den hästflock vi har här idag på Stall Idet.
När Peggy fick sitt 7e föl så drabbades hon tyvärr även av fölningsfång. Fölningsfång/förlossningsfång är ett tillstånd som kan uppstå när efterbörden blir kvar i livmodern och frisätter massor med toxiska ämnen som gör stoet sjukt i ffa fång. I Peggys fall så var hela fölningen stökig, fölet var svagt och kunde inte resa sig och vi visste att efterbörden blivit kvar. Trots flera besök till veterinär, behandlingar och ultraljudsundersökningar tog det för lång tid innan efterbörden kunde tas bort. Detta ledde tyvärr inte bara till att fölet gick bort utan även att Peggy hann bli väldigt dålig och krävde vård i flera månader. Förlossningsfången har lett till att Peggy har kvar en liten rörelsestörning och därför har vi inte ridit henne sen detta och vi håller noga koll så hon inte har ont. På senare tid har Peggy visat flera tecken på åldring som gör att jag står i valet och kvalet hur lång tid hon får ha kvar hos oss.

Peggy och AgnesSå… Peggy har nu fått en sista uppgift av mig, vilken är att visa min äldsta dotter hur underbara de där Morganhästarna kan vara. Just nu tar Peggy uppgiften på största allvar och Agnes är överlycklig när vi tar in henne så att hon ska få rida!
Hoppas att vi genom detta kan få några sista härliga stunder tillsammans 🙂

Och för er som undrar så har självklart Agnes på sig en riktig ridhjälm i minsta barnstorlek (fortfarande liiiite stor dock så behöver mössa under).

 

Det var alldeles perfekt att sätta på tömkörningsgjorden så blev det ett stadigt handtag att hålla fast i 🙂

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.