Tina & Scooby

Här kommer en hälsning från Tina & Scooby 🙂

”Nu var det längesen jag skickade en hälsning från mig och Scooby. Jag och Scooby har här under vintern börjat med något för oss båda helt nytt! Integrerad ridkonst heter det. Här är ett litet utdrag om vad det är: Integrerad ridkonst har utvecklats efter kunskaper om rörelse och inlärningspedagogik relaterat till den klassiska ridningens grundprinciper. Integrerad ridkonst är starkt påverkad av Feldenkraismetoden (Moshe Feldenkrais) och Tellington-metoden (Linda Tellington-Jones) och även av centrerad ridning (Sally Swift). Det är en ridning som tar hänsyn till hästens natur.

Målsättning

T&S mars 16 1För att bli en skicklig ryttare behöver skola din kroppsuppfattning samt utveckla din koordination och timing.
Integrerad ridkonst har som målsättning att uppnå ett psykologiskt mervärde och att fysiskt bygga upp både häst och ryttare.
Genom Integrerad ridkonst får man en mer effektiv inverkan som kostar mindre kraft och ger större lätthet och elegans.
När man utvecklar sin kroppsuppfattning kan man rida med mindre negativ spänning. Det ger en bättre prestation och ett större välbefinnande hos såväl häst som ryttare.

T&S mars 16 2Vi kom in på detta av en slump men tänkte att det kunde vara kul att testa. Än så länge jobbar vi väldigt basic med mest skritt och trav. Vi har som mål på Scooby att han ska hitta ett lugn och en harmoni i ridningen utan att för den skull tappa energin och arbetsviljan. vi jobbar även för att han ska bli mera lyhörd på min sits samt få en bättre bärighet. Målet med mig är att få bättre kroppsuppfattning och hitta verktyg till att hjälpa Scooby nå sitt mål med enbart min sits. Det stora målet är att vi ska kunna utföra ett dressyrprogram på lite högre nivå i samlat, lugnt tempo, med bra form och bärighet med endast halsring. Vi har en bra bit kvar tills vi är där men redan nu har vi för första gången hittat en bra skritt även när han blir spänd eller pigg kan jag snabbt få ner T&S mars 16 3honom i en avslappnad skritt med en bra bärighet där han jobbar genom hela kroppen utan att röra tyglarna! Dom få övergångar mellan trav och skritt där även stegen i skritten och traven behållit detta lugn och bärighet samt samling har varit få men magiska. Ett steg för att komma hit mellan träningarna för tränaren är att vi utnyttjar den rejäla snömängd vi har här och arbetar i djupsnö. Igår var vi till grannen för att Scooby skulle få hjälpa henne både checka men även sätta igång några av stona då hennes hingst tyvärr är för dålig. Scooby skötte sig som en gentleman och hälsade väluppfostrat på stona efter det tog jag ut honom på hennes ridbana för ett enklare ridpass i det helt otroligt härliga väder vi hade med strålande sol och runt nollan. Shelly passade då på att ta ett par bilder på oss i den orörda snön som vi bjuder på.

Våriga hälsningar från Tina och Scooby”
T&S mars 16 4

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.