Uppladdning kvalitetstest fortsätter

Dunny är nu verkligen i hårdträning inför kommande kvalitén den 20/9 i skåne. För att orka och inte ta ut honom för mycket så har vi lagt ett schema där uppsuttna  och ryttarfria dagar blandas om vartannat. Självklart läggs det in vila också för honom 🙂 Men då Dunny är en pojk med väldigt mkt funderingar och tankar mellan öronen är det ibland bättre att bara skritta ut i skogen för hand än att låta honom stå helt en dag. Han vill helt enkelt göra saker och blir väldigt lätt frustrerad efter sina vilodagar. Så det gäller att passen efter hans vilodagar är anpassade för att han ska få utlopp för sin energi. Vi blandar även korta intensiva pass med lite längre lågintensiva. Det är verkligen inte lätt att tajma in dessa växtfaser, tandbyten och mognadsfaserna mitt i träningarna.
Dunny och vanessa
Men då har vi sådan tur att Dunny är en Morgan, och då menar jag att han som alla Morgans ÄLSKAR att jobba! Sen ÄLSKAR dunny bommar, han kan knappt hålla sig på mattan över iver när dessa bommar kommer fram i olika uppgiftsformer. Detta passar oss perfekt i muskelbyggartider då vi kan lägga in korta intensiva bomarbeten för att nästa dag kunna lägga mjuka markarbetsövningar för att få ur mjölksyran.

Idag så var det dags för första löshoppningen sen evigheter tillbaka (någon gång förra sommaren kanske). Detta pass var enbart för att se hur mkt han kom ihåg sen sist och hur vi ska lägga upp arbetet inför kommande löshoppningar.

Ja, vad säger man… Dunny hade inte glömt ett dugg 🙂 Efter 4 språng så låg hindret på 125cm, tyvärr där så trodde matte att dunny behövde lite stöd över vilket resulterade i att han kom på tok för fort och hann inte upp med bakbenen. Andra försöket så gled han över snyggt med bra luft under och passet var färdigt. Nu ska bara rätt muskler på plats och rutinen in igen sen ska nog det gå bra det med. Problemet på kvalitén är ffa orken. De ska orka hålla hela dagen med alla visningar och, som hingst, alla andra hästar runt omkring. Det är lätt för dem att slösa energi på annat och sen finns inte orken kvar till det sista lilla som behövs. Men vi kan inte göra mer än vi gör för att förbereda honom bäst vi kan inför uppgiften 🙂
I morgon blir det travjobb och få ur mjölksyra för att sen på tis åka och rida på bortaplan.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.