Scooby & Tina

Nu har Scooby & Tina varit ute på äventyr 🙂

”I lördags var det då dags för julklappshoppning nere på klubben. Jag och Scooby var anmälda till en 70cm då vi båda (läs piloten) är rätt ringrostiga 😉
Eftersom jag fått funktionärsuppgiften att jag skulle sitta i sekretariatet och ta emot anmälan  och betalning var vi tvungna att vara på klubben ganska tidigt innan första start trots att jag skulle rida 3:e klassen. Jag lånade därför en box till under tiden och den enda som var ledig när vi kom var till Scoobys stora glädje boxen mitt i stallet som har boxar runt om på alla sidor utom en 😉 Behöver jag ens säga att han skötte sig exemplariskt trots att det kom in nya hästar i boxarna hela tiden och var väldigt mycket liv och rörelse?

Julklappshoppning 2014 005Som vanligt väckte han en enorm uppmärksamhet och väldigt kom kom fram för att beundra honom och jag fick väldigt många kommentarer över hur otroligt snygg och vacker han är och att han är så himla snäll. Vilket alltid är roligt att höra.

Eftersom underlaget ute inte var det bästa var det en paus mellan varje klass då de som skulle rida nästa klass  fick komma in och rida fram samt hoppa fram på två hinder. I vår klass var det 29 startande!! Så här delade dom upp så först fick de 14 första startnumren komma in och rida fram samt tävla sen blev det en paus i klassen då de sista 15 fick komma in och rida fram och tävla. För att det skulle gå fort och smidigt var det hela tiden 4 hästar inne på banan. jag och scooby hade startnummer 16 vilket innebar att vi red fram i ett litet ridhus på 22*40 med 7 hinder och 13 andra hästar samtidigt! Scooby gick som en dröm! han var galet fin på framridningen och riktigt spände upp sig för publiken 😉 han var helt obrydd om de andra hästarna trots att det var extremt trångt och många kom väldigt väldigt nära sa han inte ett ljud.

Julklappshoppning 2014 010Själva hoppningen var han pigg som bara den och drog en del, tror han tyckte det var för lågt 😛 Men vi var dubbelnolla och med en bra tid. slutade på första utanför placering 😉 då skall nämnas att vi var enda storhäst ekipaget i klassen och att det var 8 b ponnyer resten c och d ponnyer! så jag är väldigt nöjd med vår insats!

Efteråt kom om möjligt ännu fler fram och berömde och beundrade honom. Det var bland annat en mormor till ett av ponnybarnen som kom fram och sa: åhh såååå vacker han är! Man blir ju riktigt tagen! så otroligt snygg häst!

Jag har insett det att om man tycker det är jobbigt att stå i centrum, väcka massor av uppmärksamhet och har svårt att ta komplimanger då ska man inte ha en morgan 😉

Bifogar några bilder från vår ritt

och vill önska alla en riktigt GOD JUL

ps vi vann faktiskt en julklapp som innehöll en STOR ask choklad!!

Kram Tina & Scooby”

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.