Tillbaka från Riks

Nu är årets Riks över och redan smids planer för nästa år 🙂
Dunny riksDunny (Idet´s Dom Perignon) skötte sig över förväntan men oj vad han är lik sin syster ibland, dvs fokus 0 på det han blir bedd att göra. Han har varit en riktig ungslyngel och gått mer på oss än bredvid, testat rösten och även tittat på allt annat än det han borde. Men med det sagt så har han skött sig väldigt bra mtp den lilla träning han har hunnit få.

Visningsmässigt fick han inte så bra poäng (8-7-7-8-6), främst för att jag inte fick fram några gångarter då han sprang på mig, men han är även i en lite ful växtfas just nu då han blir lång i ryggen och kort i halsen. Men trots detta så fick han fin kritik från den amerikanska domaren och jag är nöjd!
Han blev bästa 3års hingst och reserv bästa unghingst 🙂
tömkörning riksHan gjorde även ett godkänd tömkörningsprogram trots att både spegel, domarbord och dressyrstaket tog honom med överraskning. Vid trail-in-handen som var sist på söndagen var han så trött i huvudet att jag är nöjd med honom att han gick igenom banan som han gjorde. Inget blev perfekt och allt kan göras bättre men detta var en övning och det visste vi innan 🙂 Så nu går han i hagen med välförtjänt vila!
Lite snopet fick vi reda på efter hemkomst att han även placerade sig på en 3:e plats i SMHF trophyn vilket var låååångt över förväntan 🙂

Fölgos robin o vanessaMycket ha hänt här hemma under dessa dagar. Peggy kliade sönder sig bak vid vulva och jourveterinär fick komma ut och sy. Sudden fick ridas för första gången idag och kändes jättefin i den lilla travvolt jag vågade ta. Kicken hade vuxit otroligt och är en riktigt ståtlig grabb som kommer bli mörk fux. Robin har tydligen bestämt sig för att göra som kicken och bli mörk palomino så nu fälls det för fullt. Hoppas kunna ta lite ordentliga bilder på de växande pojkarna i helgen när jag har hjälp 🙂

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.