Mail från Tina

Här kommer en uppdatering från Tina & Scooby! Mycket som har hänt sen sist 🙂

”Kände att det började bli dags för ett nytt brev från mig och Scooby. Det har ju nämligen hänt massor på sista tiden!

Kan börja med att berätta att vi flyttat igen men denna gången betydligt mer permanent boende då vi köpt oss vår första egna gård. Tror vi njuter lika mycket av det både två och fyrbenta. Hästarna har fått flytta hit till sommarhagen vi iordningställt. Ett riktigt paradis till hagen mitt i skogen med en stor glänta på nästan två hektar med massor av gräs! Skog på tre sidor och en vacker klar tjärn på den fjärde där man kan gå ner och dricka eller bada fötterna vilket Midas gärna gör 😉 där finns skogsdungar man kan gå in i för skugga och klia sig på, härlig sand att rulla i och kompisar.

Scooby & Midas i hagenFlocken består numera av Scooby, Midas och islänningen Hille. En väldigt harmoniskt flock där Scooby är högsta hönset eller tuppen kanske man ska säga 😉 det hela började dock inte så lugnt då hästarna av en olyckshändelse råkade komma ur hagen när dom höll på att undersöka den (det har varit rådjur i hagen som när dom tagit sig ut haft sönder staketet och vi hade missat ett ställe nere vid tjärnen) vi upptäckte att dom var ute bara ett par minuter senare. En förbipasserande hade mött dom på väg mot Hundsjön vilket bara är några hundra meter bort. Senare fick vi höra att folk sett dom betandes i Hundsjön men att en man varit bland dom och han hade försökt hoppa upp på stackars Scooby som fick panik och skenade med dom andra två bortåt. 8 km efter storvägen hann dom innan vi kom ikapp. Som tur var var dom trötta men helt oskadda och väldigt glada över att se oss och gladeligen kom fram och lät sig fångas in.

Flocken vid grindenEfter denna incident har det varit lugnt och jag och Scooby har utforskat ridvägarna här eller snarare han har utforskat och jag har återupptäckt. Jag hade nämligen min första häst uppstallad här i byn i ett par år 😉 ridvägarna här är underbar, finns hur mycket vägar som helst och det är bara sandvägar! Många härliga backar att klättra i och sen har vi ju ridbanan som visserligen blivit lite eftersatt sista åren men är fullt användbar.

Vi har även varit in till klubben och tränat lite och han går från klarhet till klarhet och vi har ny satt upp nya planer och mål för både honom och mig.

Skickar med ett par bilder från betessläppet. Bjuder på fler bilder på gården när jag hunnit knäppa några

Kramar från norrlänningarna

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.