Hur man fyller på vatten i Morganhagar

I dessa varma sommartider så går vattenslangen stup i kvarten för att hålla våra fina pållar uppvätskade. Speciellt viktigt med ston som ska ge di till sina små i hagen. Men det här med att fylla på vattenkaren med hagen full med Morgans är inte riktigt så lätt som det kan verka vid första anblick. Jag har sådana där väldigt kräsna hästar vilket innebär att om det råkar komma ett löv i vattentunnan så blir det direkt klassat som otjänligt. Då jag även har sådana där Morganhästar som tycker att fot(hov)bad och vattenlekar är roliga aktiviteter innebär det MYCKET skrubbning av vattentunnor. Så för att underlätta om ni är i samma sits som jag så har jag här försökt mig på att skriva ihop en ”lathund för vattenpåfyllning för en Morganägare”.

1. Bege dig till stallet mentalt förbered på vattenpåfyllning, denna mentala förberedningen kan komma att behövas. Se även till att vara nyrastad och nytankad!

dunny2. Ju närmare du kommer stallet desto mer kommer smygaregenskaper till pass. Om du kör bil så ställ gärna bilen en bit ifrån stallet och smyg sakta mot hagarna. Underlättar om man vid det här stadiet även gnor in sig med lera, gräs eller dylikt för att undvika att lukten bär iväg. (För den som inte visste det är Morganhästar kända vikarier för blodhundarna vid eftersök, prova bara att gömma en godisbit i fickan om du tvivlar).

3. Förse dig med diskborste och vattenslang och gläds åt att inga hästar har fått korn på att du är där än! Och oroa dig inte, fläcken från harplutten du råkade gno dig med kommer säkerligen gå bort i tvätten.

4. Gå in i hagen och börja tömma ur vattentunnan och skrubba rent kanterna. Försök undvika att titta för mycket över axeln då det sinkar din skrubbning, här gäller det att vara snabb!

5. Börja andas igen (nu är du glad att du var nyrastad allt!) och inse att det är bara hästen som smugit sig upp bakom dig och puttade dig så du höll på att trilla i tunnan.

Dunny välter tunna6. Gläds åt den nyskrubbade tunnan och stoppa ner slangen så den börjar fyllas igen. Under tiden kan du gosa med pållen lite.  Detta var väl enkelt! OBS viktigt nu att inte lämna tunna och häst ensamma då olyckor lätt händer som gör att steg 4 (skrubbning) måste göras om!

7. Kolla över nästa tunna och stå en stund och beundra hur mogen din Morgans blivit som faktiskt gick iväg UTAN att förstöra något!

Dunny snor diskborsten8. Ta fram diskborsten igen för att börja göra rent nästa tunna. Du kan nu hoppa över steg 5 då du redan vet att hästen sett dig och frågan är inte OM utan NÄR han kommer igen.

9. Du undrar säkert vid det här laget var diskborsten tagit vägen!? Gå tillbaka och leta till tunna 1.

10. försök att få tillbaka diskborstenInse att din ”mogna Morgan” visst snodde med sig diskborsten innan han stack. Fundera ut en bra strategi INNAN du börjar jakten för att försöka få tillbaka din diskborste. Godis kan med fördel hjälpa vid detta steg.

11. Titta på din stackars urtörstade häst som nu med nytt vatten direkt beger sig till tunnan och börjar klunka.

dunny snor vattenslangen12. Ta nu din diskborste (lite moloken över punkt 11) och vandra äntligen iväg till tunna 2.

13. Mellan skrubbningarna titta gärna upp för att se om din fina urtörstade pålle inte är färdigdrucken snart och överväg att ringa någon och fråga efter det mest underliga dricksättet. Snart klar att börja fylla tunna 2, går ju som smort det här!

14. Gå tillbaka för att hämta slangen från tunna 1. Ungefär här kan du titta ner i tunnan och inse att pållen inte alls var törstig utan har effektivt kämpat med att få upp slangen ur tunnan.

Vattenslangslek15. Se nu hur din häst beger sig med slangen i munnen och återigen tänk igenom en strategi INNAN du hämtar slangen. Noteras bör att Morganer lär sig väldigt fort att vatten inte uppskattas av djurägare och kan snabbt bli en ännu roligare lek i vattenpåfyllningsfesten!

16. Torka bort det värsta av vatten från ansiktet och ögonen, vrid ur kläderna och gå ut ur hagen med bestämda steg.

17. Titta nu lite noggrannare omkring dig och inse att ja, grannarna har sett allt. De skrattade mest över att se dig leta efter diskborsten under steg 9 eftersom de såg hästen ta den redan när steg 6 var klart.

18Dunny dusch.Om du försöker hämnas för att du nu ser ut som en dränkt katt är en dusch med samma stulna slang en dålig idé. Det är nästan som om det var Morganens plan från start!

19. Inse att stolthet är för någon annan och jag är helt säker på att det bara ser ut som om hästarna skrattar lite åt dig.

20. Vips i ett kick så är alla tunnorna skrubbade och fina med nytt härligt vatten i 🙂 Därtill nöjda och glada hästar i hagarna som nu kan börja om projekt fotbad och vattenlek utan att få smutsigt vatten på sig.

21. Skriv pm om att nästa gång så släpp in hästarna och fyll sen på vatten i lugn och ro. Lägg pm på bra plats och se till att skriva ner var du ansåg att ”bra plats” var denna dag.

Hoppas detta kommer till pass nu under sommaren 🙂

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.