Hejdå Qidden & Tibbe

Qidden 7/6

Nu har fölungarna blivit stora och förutom avvänjningar så har det även blivit dags för våra småttingar att börja sina liv med sina nya ägare.

Förra lördagen så kom Lina Svensson med släpet till Stall Idet och hämtade hem sin stjärna Qidden (Lyngbys Dun Quidditch). Även om han inte var vår uppfödning så kändes han ändå som vår i hjärtat med tanke på att han föddes och är uppvuxen på gården med de andra fölen. Allt gick hur bra som helst med besiktning och hämtning och han verkar ha infunnit sig väl med sitt nya liv hos Lina och kompisen Quizmaster. Lina beskrev Qidden helt perfekt tycker jag efter deras första dagar ihop, känslig men cool. Kunde inte sagt det bättre själv!

 

Tibbe och Tikkan 1/6Nu ikväll så var det Tibbes (Idet´s Farmers Tribute) tur att få lastas på släpet och åka till sitt nya hem utanför GBG. Han skötte sig exemplariskt på veterinärbesiktningen och hade inga problem att vara inne själv i stallet. Det hann bli mörkt ute innan lastning så lämmen till släpet var lite läskigt när det lät men när väl fötterna kommit upp följde han efter Linn rakt in i släpet och började äta hö när det erbjöds 🙂 En riktig guldklimp det där till både hjärta och själ!

Stort Lycka till Lina och Linn till era nya underbara livskamrater! Ni har fått två härliga unga morganindivider som jag inte tror kommer göra er besvikna någonstans 🙂
Som lite nostalgi så lägger jag in varsitt foto från deras första levnadsdygn här på Idet´s.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.