Rusk och blåst

Idag var det riktigt ruskväder ute med blåst och regn. Men då det varit varmt och fölen har gott om skydd i hagen så fick de vara ute hela dagen ändå. Väldigt roligt att se hur fölen redan börjar visa sina personligheter tydligt och även att få se hur olika mödrarna fostrar sina föl. Tikkan är en otrolig mamma som har stenkoll på sitt föl, tibbe går inte ett steg åt sidan utan tillåtelse. Samtidigt som hon är så otroligt fostrande är hon också den som vågar släppa iväg sonen längst på äventyr. Kanske för att hon vet att om hon springer iväg två steg så är han direkt vid hennes sida igen, vad vet jag?

Princess har det betydligt mer fullt upp med sin Qid som är överallt och ingenstans samtidigt. Ett riktigt busfrö som hela tiden verkar leta efter nästa hyss att hitta på 😉 Kanske också därför som Princess är lite mer överbeskyddande mot Qidden. Men nu börjar föla sakta men säkert få närma sig varande så tror nog att det inte dröjer så länge innan de springer och busar ihop istället!

Idag ställde jag in två foderhinkar i hagen till stona, vilket även innebar att det var första gången som fölen fick se färgade hinkar. Självklart sprang bägge fram direkt och ville kolla vad det var mammorna smaskade ur! Men då Tibbe ställer sig fint bredvid Tikkan och undrar om han kanske kan få smaka lite springer Qidden fram och börjar gnaga lite, sparka lite och se hur han ska få igång sin nya lekkamrat. Så när Tikkan lugnt kan stå och äta sin mat får Princess skynda på mellan Qiddens ”attacker” och hinkvältningar. Matte satt på en sten en bit ifrån och skrattade gott må jag lova 🙂 Just nu verkar det inte gå att ladda upp några bilder men hoppas det ordnar sig snart så kommer nya foton på stjärnorna!

This entry was posted in om oss. Bookmark the permalink.