Westerndebut för Scooby

Här kommer ett nytt mail från Tina & Scooby som har varit ute på äventyr i helgen 🙂
Tina&Scooby 1

Årets tävlingsdebut för mig och Scooby blev även vår westerndebut 😉 och vi behövde inte skämmas!
Vi åkte ner till Kågeröd i god tid. Scooby som i vanliga fall står som ett ljus när man lämnar honom i transporten var idag helt knäpp! Han var inte stressad eller rädd utan förbannad! Här får han äntligen komma iväg och göra något roligt så lämnar den här hemska människan honom i transporten!!

Så för att inte riskera något fick jag ta ut honom tidigare än planerat och gå runt med honom. Han klagade inte, snygga brudar att flörta med, massor av människor som beundrade honom och bäst av allt GRÄS!

Tina Scooby trailHela tävlingen blev 2 timmar efter tidsschemat efter första klasserna så väntan blev lång och kallt som attan var det!
Vår första klass var Trail Beginner. Scooby gick super första biten så kom vi till grinden, vi har aldrig problem med riktiga grindar eller dörrar men här var grinden ett rep. Han gick klockrent genom och backade men vi kom lite Tina Scooby Backningshindersnett (mitt fel) så när jag bad honom flytta ett steg åt sidan för att jag skulle kunna stänga backade han samtidigt och gick undan för repet så där fick vi en miss. Så kom vi till backhindret, vi började super men han var lite väl pigg, backade fint först tills jag stannade för att kolla hur mycket mer vi behövde backa då tyckte Scooby vi backat klart och ville gå fram, när jag då tog tillbaka honom blev han sur och backade lite väl snabbt så jag inte han parera vilket gjorde att han slog i och klev utanför bommen. Resten av banan gick super och vi fick en 4:e placering.

Tina Scooby travSen var det lång väntan till nästa klass som var Western Pleasure Beginner. Här gick han som en klocka i skritt och trav, avslappnat, stabilform och ett långsamt tempo. Så kom vi till galoppen, snygg fattning och 2 bra språng sen insåg han att ALLA galopperade 😉 Tjoohoo sa Scooby och gav järnet 😉 Tur för honom att han är så söt och han gick verkligen som en riktig pleasure häst så länge vi höll skritt och trav men galoppen var lönlös att försöka få lugn 😛 men en 5:e placering fick vi.

Sara/Kitty och Tina/scoobySista klassen, Western Riding utan byten, var det ännu längre väntetid till och när klassen sen startade skulle alla vara i collectingring i väntan på sin tur men eftersom det var 15 startande fick alla stå uppradade där. Scooby som hade startnummer 10 fick alltså stå still och vänta i ca nästan 20min. Han skötte sig exemplariskt och stod som ett ljus hela tiden (halter är verkligen inte vår starka sida) så jag var nöjd med honom redan innan det blev vår tur. Även här gick skritt och trav delen helt utan anmärkning och när han äntligen fick galoppera fullkomligen exploderade han! Långt ifrån den snyggaste galopper vi gjort men jag förstår honom 😉

Tina/scooby och Sara/kittySå här blev vi 12:a av 15. Vi var iaf inte sist 😉 Roligt var att Sara Alvrud var med på Goldget Kitty och dom red på stång för första gången på typ 3 år och fick en 3:e placering!! Superduktiga var dom!

I morgon ska Scooby få komma ut i skogen och galoppera av sig. Vi planerar även att fortsätta med inkörningen i veckan han gick i vagn för första gången i torsdags. På söndag är vi anmälda till årets första dressyrtävling. Önska hos Lycka till 😉

Kram Tina och Scooby

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.